Vizuál

Szabadtéri szoborkiállítás és grafikai tárlat nyílik Szentendrén

2021.08.06. 10:00
Ajánlom
A Szentendrei Régi Művésztelep két kiállítása a MANK jóvoltából valósul meg, és egy világméretű művészeti mozgalomhoz kapcsolódik.

Az Inktober címmel megrendezett grafikai kiállítás szorosan illeszkedik Jake Parker amerikai illusztrátor kezdeményezéséhez, amely 2009-ben jött létre és abból a felismerésből indul ki, hogy sok grafikusnak egyre kevesebb ideje van autonóm, tradicionális technikával készült műveket létrehozni. A most kiállított alkotások ezért főként a klasszikus tus-tinta-ceruza rajzokra fókuszálnak.

A tárlathoz egy kihívás is kapcsolódik, a projektben résztvevő több százezer magyar és külföldi művész célja, hogy minden nap elkészítsen egy művet.

Mellette a MANK Szentendrei Régi Művésztelepén, a Jeges Ernő műteremben pop-up kamarakiállítás nyílik, az egyik kiállító, Krizbai Gergely „Krizbo” pedig a kiállítás idején a műteremben alkot.

A telepen helyet kapó Szobrok a kertben szabadtéri tárlat harmadik alkalommal költözik a Szentendrére, és mutatja meg a művésztelep életét, miközben reflektál a kert természeti elemeire, organikusságára.

Az Inktober augusztus 29-ig, a Szobrok a kertben szeptember 27-ig tekinthető meg.

Fejléckép forrása: MANK

Programkereső

Legolvasottabb

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Vizuál gyász

Elhunyt Beke László, művészettörténész

A Széchenyi-, Kassák- és Munkácsy-díjjal kitüntetett művészettörténész és egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia Művészettörténeti Kutatóintézetének igazgatója, az MTA Művészettörténeti Bizottságának tagja, a Műcsarnok egykori főigazgatója 77 éves korában, január 31-én hunyt el.
Vizuál magazin

Yin-Yangként tekeredő tigrisekkel köszönti a Holdújévet a Magyar Posta

Új kezdet, a jövő iránti szép remények és kirobbanó vitalitás – így jellemezhetjük a most kezdődő Tigris évét, amelyet a Magyar Posta ez alkalommal is ünnepi bélyegkisívvel köszönt.
Vizuál Film

Itt a Halál a Níluson legújabb előzetese

Február 17-én érkezik a mozikba Kenneth Branagh legújabb Agatha Christie-adaptációja, a Halál a Níluson, olyan sztárokkal, mint például Gal Gadot, Annette Bening, vagy Letitia Wright. Hercule Poirot alakját maga a rendező alakítja. A filmhez elkészült a vadonatúj előzetes, mutatjuk.
Vizuál Film

Online folytatódik a BIDF

Szombat este kihirdették a 8. Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál győzteseit, de a fesztivál nem áll le: február 13-ig kikölcsönözhetőek a versenyprogram filmjei, köztük a 12 díjazott alkotás is.
Vizuál gyász

Elhunyt Benedek György festő- és szobrászművész

Életének 88. évében elhunyt Benedek György Munkácsy Mihály-díjas festő- és szobrászművész, érdemes művész, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) rendes tagja.