Vizuál

Szabadtéri szoborkiállítás és grafikai tárlat nyílik Szentendrén

2021.08.06. 10:00
Ajánlom
A Szentendrei Régi Művésztelep két kiállítása a MANK jóvoltából valósul meg, és egy világméretű művészeti mozgalomhoz kapcsolódik.

Az Inktober címmel megrendezett grafikai kiállítás szorosan illeszkedik Jake Parker amerikai illusztrátor kezdeményezéséhez, amely 2009-ben jött létre és abból a felismerésből indul ki, hogy sok grafikusnak egyre kevesebb ideje van autonóm, tradicionális technikával készült műveket létrehozni. A most kiállított alkotások ezért főként a klasszikus tus-tinta-ceruza rajzokra fókuszálnak.

A tárlathoz egy kihívás is kapcsolódik, a projektben résztvevő több százezer magyar és külföldi művész célja, hogy minden nap elkészítsen egy művet.

Mellette a MANK Szentendrei Régi Művésztelepén, a Jeges Ernő műteremben pop-up kamarakiállítás nyílik, az egyik kiállító, Krizbai Gergely „Krizbo” pedig a kiállítás idején a műteremben alkot.

A telepen helyet kapó Szobrok a kertben szabadtéri tárlat harmadik alkalommal költözik a Szentendrére, és mutatja meg a művésztelep életét, miközben reflektál a kert természeti elemeire, organikusságára.

Az Inktober augusztus 29-ig, a Szobrok a kertben szeptember 27-ig tekinthető meg.

Fejléckép forrása: MANK

Programkereső

Legolvasottabb

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Vizuál hír

Rangos nemzetközi elismerésben részesült Hegedűs Ákos (morpho) fotográfus

A Los Angeles-i székhelyű International Photography Award pályázatot hirdetett profi fotósoknak IPA One Shot - Our Times Pandemic perspectives címmel, melyen morphót – aki a Fidelio színeiben indult – a Family, vagyis család kategóriában díjazták.
Vizuál ajánló

„A Kelet Velencéje” – Izgalmas virtuális utazás a kínai délvidék tájain

A Budapesti Kínai Kulturális Központ különleges programmal készült a kínai délvidék kulturális hónapja alkalmából. Augusztus 7. és szeptember 8. között számos viziváros, köztük Szucsou különleges kultúrájával, történelmével és hagyományaival ismerkedhetünk meg a központ közösségi felületén. (X)
Vizuál hír

Film készül a Beatles felbomlásához vezető torontói fesztiválról

A zenei eseményen először lépett fel John Lennon a többi Beatles tag nélkül, amely a későbbi szakadáshoz vezethetett.
Vizuál hír

Lehetséges Banksy-alkotások tűntek fel Kelet-Angliában

Két kelet-angliai városban is a gerillaművész alkotásaira hasonlító falfestések tűntek fel, és bár Banksy még nem erősítette meg a művek eredetiségét, a települések lakói bíznak benne, hogy nem egy lelkes rajongó munkáit látják – adta hírül a The Guardian.
Vizuál cinefest

Újabb magyar filmek premierjeit jelentette be a CineFest

Két magyar elsőfilmes is a 17. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában debütál: Kis Hajni Külön falka és Fazekas Máté Bence Kilakoltatás című filmjét is Miskolcon láthatja először a hazai közönség.