Vizuál

Moziélmény a csillagos ég alatt – össz-európai filmfesztivál indul a Margitszigeten

2021.08.06. 11:50
Ajánlom
Az augusztus 22-ig tartó szemlén a kontinens filmjei mellett izraeli és távol-keleti alkotásokat láthatnak az érdeklődők.

A szabadtéri filmvetítés-sorozat az európai nemzeti kulturális intézetek hálózata, az EUNIC Hungary jóvoltából valósul meg a Margitszigeti Atlétikai Centrum 300 férőhelyes, füves pályáján.

Az augusztus 7-én induló ingyenes programban minden alkalommal más ország mutatkozik be egy-egy filmválogatással.

A projekt résztvevői Franciaország, Olaszország, Spanyolország, Svájc, Portugália, Ausztria, Csehország, Litvánia, Norvégia, Szlovákia, Japán, Finnország, Belgium, Észtország, Németország és Izrael.

A 16 különböző műfajú, másfél-két órás alkotás nagyrészt vígjáték, de bekerült a válogatásba egy kerékpárosokról szóló dokumentumfilm, romantikus történelmi dráma, startup-vígjáték, családi film és dél-európai road-movie is. A filmeket eredeti nyelven, de magyar felirattal vetítik.

Az Mozisziget pontos programja az esemény Facebook-oldalán olvasható.

Fejléckép: Jelenet a Tulajdonosok című filmből (forrás: Mozisziget)

Programkereső

Legolvasottabb

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Vizuál gyász

Elhunyt Beke László, művészettörténész

A Széchenyi-, Kassák- és Munkácsy-díjjal kitüntetett művészettörténész és egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia Művészettörténeti Kutatóintézetének igazgatója, az MTA Művészettörténeti Bizottságának tagja, a Műcsarnok egykori főigazgatója 77 éves korában, január 31-én hunyt el.
Vizuál magazin

Yin-Yangként tekeredő tigrisekkel köszönti a Holdújévet a Magyar Posta

Új kezdet, a jövő iránti szép remények és kirobbanó vitalitás – így jellemezhetjük a most kezdődő Tigris évét, amelyet a Magyar Posta ez alkalommal is ünnepi bélyegkisívvel köszönt.
Vizuál Film

Itt a Halál a Níluson legújabb előzetese

Február 17-én érkezik a mozikba Kenneth Branagh legújabb Agatha Christie-adaptációja, a Halál a Níluson, olyan sztárokkal, mint például Gal Gadot, Annette Bening, vagy Letitia Wright. Hercule Poirot alakját maga a rendező alakítja. A filmhez elkészült a vadonatúj előzetes, mutatjuk.
Vizuál Film

Online folytatódik a BIDF

Szombat este kihirdették a 8. Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál győzteseit, de a fesztivál nem áll le: február 13-ig kikölcsönözhetőek a versenyprogram filmjei, köztük a 12 díjazott alkotás is.
Vizuál gyász

Elhunyt Benedek György festő- és szobrászművész

Életének 88. évében elhunyt Benedek György Munkácsy Mihály-díjas festő- és szobrászművész, érdemes művész, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) rendes tagja.