Vizuál

Lehetséges Banksy-alkotások tűntek fel Kelet-Angliában

2021.08.10. 10:15
Ajánlom
Két kelet-angliai városban is a gerillaművész alkotásaira hasonlító falfestések tűntek fel, és bár Banksy még nem erősítette meg a művek eredetiségét, a települések lakói bíznak benne, hogy nem egy lelkes rajongó munkáit látják – adta hírül a The Guardian.

A Suffolk megyei Lowestoft és a tőle északra található Great Yarmouth egy pillanat alatt a figyelem középpontjába került, amikor augusztus 8-án feltűntek a festmények. A Nicholas Everitt Parkban található alkotáson három gyerek ül egy csónakban, felettük pedig a „We're all in the same boat” („Mindannyian egy csónakban evezünk”) felirat látható. A graffitihez eredetileg egy fémlemez is kapcsolódott, ám mivel az elzárta a csatorna nyílását, árvízvédelmi okokból eltávolították.

A városban megjelent egy másik, szintén gyereket ábrázoló festmény is, amint feszítővassal áll egy földrakás előtt, mintha csak ő törte volna fel az üzlet melletti betont.

A Great Yarmouth-i alkotás szereplői pedig mintha az Ének az esőben egyik jelenetéből léptek volna ki, vidám táncot járnak egy buszmegálló tetején.

Banksy néhány nappal a graffitik felfestése után, az Instagramon szokta hitelesíteni a munkáit, így a környékbeliek most izgatottan várják, kikerül-e valamelyik kép a művész oldalára.

 

(via The Guardian)

Fejléckép: Banksy pandémia készített graffityje Southamptonban (fotó: Naomi Baker / Getty Images Hungary)

Programkereső

Legolvasottabb

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Vizuál gyász

Elhunyt Beke László, művészettörténész

A Széchenyi-, Kassák- és Munkácsy-díjjal kitüntetett művészettörténész és egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia Művészettörténeti Kutatóintézetének igazgatója, az MTA Művészettörténeti Bizottságának tagja, a Műcsarnok egykori főigazgatója 77 éves korában, január 31-én hunyt el.
Vizuál magazin

Yin-Yangként tekeredő tigrisekkel köszönti a Holdújévet a Magyar Posta

Új kezdet, a jövő iránti szép remények és kirobbanó vitalitás – így jellemezhetjük a most kezdődő Tigris évét, amelyet a Magyar Posta ez alkalommal is ünnepi bélyegkisívvel köszönt.
Vizuál Film

Itt a Halál a Níluson legújabb előzetese

Február 17-én érkezik a mozikba Kenneth Branagh legújabb Agatha Christie-adaptációja, a Halál a Níluson, olyan sztárokkal, mint például Gal Gadot, Annette Bening, vagy Letitia Wright. Hercule Poirot alakját maga a rendező alakítja. A filmhez elkészült a vadonatúj előzetes, mutatjuk.
Vizuál Film

Online folytatódik a BIDF

Szombat este kihirdették a 8. Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál győzteseit, de a fesztivál nem áll le: február 13-ig kikölcsönözhetőek a versenyprogram filmjei, köztük a 12 díjazott alkotás is.
Vizuál gyász

Elhunyt Benedek György festő- és szobrászművész

Életének 88. évében elhunyt Benedek György Munkácsy Mihály-díjas festő- és szobrászművész, érdemes művész, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) rendes tagja.