Plusz

Jankovics Marcell ihlette grafikával készült számítógépes játék a magyar népmesékből

2021.07.15. 12:45
Ajánlom
A Behind the Beyond nevű videójáték a magyar népmesékből inspirálódva kínál izgalmas kikapcsolódást a játékosoknak, miközben megismertet a magyar folklór jellemző elemeivel.

A játékot készítő Sugarpunch Games Rábel Katalin kezdeményezésére jött létre, és bár első projektjük még csak a fejlesztés korai szakaszában jár – hivatalos megjelenési dátuma sincs még –, egyedi vizuális stílusával már most kiemelkedik a hasonló játékok közül.

A Behind the Beyond úgynevezett „point and click” típusú program lesz, vagyis az akciók helyett a készítők inkább a logikára helyezik a hangsúlyt. Már az alapszituáció is ismerős lehet a magyaroknak: a játékosok Jánoskával, a legkisebb fiúval indulhatnak világgá, útjuk során pedig különböző humoros és kalandos helyzetekbe keverednek.

screenshots_14-123105.png

Behind the Beyond (Fotó/Forrás: Behind the Beyond)

A hivatalosan kiadott képernyőfotók és trailer alapján a házak falát rovásírás díszíti, Jánoska hamuba sült pogácsát visz a tarisznyájában, habzik a víz a vízimalom gyorsan forgó kerekétől, a falusi öregasszony pedig éppen a fiúnak panaszolja el, hogy rejtélyes módon tűnnek el éjszakánként a libái. A szintén a magyar népi hagyományokból inspirálódó aláfestő zenéről a Kerekes Band gondoskodik.

A videojáték hivatalos trailere:

A játékról bővebb információ a Behind the Beyond oldalán olvasható.

Fejléckép forrása: Behind the Beyond

Programkereső

Legolvasottabb

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Plusz hír

A magyar népmesék képi világát idézi meg az MNB új emlékérme-sorozata

Az égig érő fa elnevezésű 2000 forintos érméket a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál alkalmából bocsátja ki a Magyar Nemzeti Bank.
Plusz hír

Tarr Béla tart kurzust a Freeszfe hallgatóinak

A workshop a Werckmeister harmóniák című film vetítésével kezdődött a Bem moziban.
Plusz hír

2100 fős kórus vezeti fel Ferenc pápa budapesti szentmiséjét

A hazai zenei élet jeles képviselői adnak koncertet a Hősök terén a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus záróeseményén Ferenc pápa szentmiséje előtt.
Plusz ajánló

A Kartali Asszonykórustól a fák kommunikációjáig - újra jön a PLACCC fesztivál

Az alkotói folyamat lényegébe enged bepillantást a PLACCC fesztivál, amelyet augusztus 26. és szeptember 5. között rendeznek meg a Budapest különleges helyszínein. A magyar előadók mellett idén újra külföldi alkotókat is köszönthetünk a fellépők között.
Plusz ajánló

Spirituális élmények az Arcus Temporum Fesztiválon Pannonhalmán

Ahogy a pannonhalmi bencés szerzetesek mindennapjainak, úgy ad keretet az Arcus Temporumnak is az imádságok ritmusa. A Pannonhalmi Főapátság Kortárs Művészeti Fesztiválján arra hívja a látogatókat, hogy – a zenei, irodalmi és képzőművészeti programok mellett – kapcsolódjanak be az évezredes szerzetesi rítusba.