advent

2021 december 26., 11:50
Fidelio Tours interjú Szerző: Csabai Máté

„A lemondás nem öncélú, szabadság születik belőle” – karácsonyi interjú egy bencés szerzetessel

Sokan beszélnek kereszténységről, a karácsony pedig a legfontosabb vallási ünnepünk. De mit jelent Jézus Krisztus születése egy olyan embernek, aki az életét mindenestül Istennek ajánlotta fel? Bakonybélbe utaztam, hogy találkozzak Baán Izsákkal, a bencés monostor perjelével, akitől olyat is kérdezhettem, amiről általában nem holmi újságcikkekben szoktunk olvasni.
2021 december 26., 09:25
Jazz/World magazin Szerző: (gyk)

8+1 új (régi) zenés videó karácsonyi hangulatban 

A pandémia második karácsonyán mintha visszafogottabbak lettek volna a zenészek: a dalok valahogy melankolikusabbak és karácsonyi videóklip is kevesebb készült. Kivételek persze mindig akadnak - legalábbis ebben a válogatásban.  
2021 december 25., 09:25
Klasszikus magazin Szerző: (kk)

A legszebb karácsonyi klasszikus dallamok

Összegyűjtöttük a klasszikus zene legnépszerűbb karácsonyi darabjait, amelyektől azonnal átjárja az ember lelkét az ünnepi hangulat.
2021 december 24., 14:30
Vizuál galéria Szerző: (va)

Megjött már a kis Jézus? – Betlehemek szerte a nagyvilágban (GALÉRIA)

A betlehemezés a legelterjedtebb karácsonyi népszokások közé tartozik. Szinte mindenhol találkozhatunk vele, nem csoda, hogy a kreativitásnak ezen a téren sem szab semmi határt.
2021 december 24., 08:50
Klasszikus magazin Szerző: (kk)

Karácsonyi dalok operaénekesek előadásában

Számos neves operaénekes adott már ki karácsonyi albumot. Ezeken általában nem csupán a klasszikus zenei darabok szerepelnek, hanem népdalok vagy más, széles körben elterjedt, népszerű énekek is, így sok esetben nagyon színes kulturális körképet tárnak a hallgatóság elé.
2021 december 22., 13:25
Klasszikus ajánló Szerző: Fidelio

Beethovennel ünnepel a Nemzeti Filharmonikusok

Hálaadás című koncerttel köszönti a karácsonyt a Nemzeti Filharmonikus Zenekar és a Nemzeti Énekkar, melyen karácsonyi vonatkozású művek mellett Beethoven IX. szimfóniája is felcsendül.
2021 december 22., 11:10
Színház hír Szerző: Vörösmarty Színház

Neked is van időd rá! – a Vörösmarty Színház társadalmi kampánya a magány ellen

Van, akinek 10 perc egy egész hétre elegendő, van, akinek egy mosoly kitart egy napra, van, akinek ennyi sem jut. A Vörösmarty Színház művészeivel új társadalmi kampányában arra hívja fel a figyelmet, hogy tehetünk a magány ellen. Hiszen neked is van rá időd!
2021 december 22., 09:00
Zenés színház videó Szerző: Fidelio

Karácsonyi klippel köszönti közönségét az Opera

Az ünnepek alkalmából meglepetéssel készült nézői számára a Magyar Állami Operaház, neves művészeivel forgatott igazán karácsonyi hangulatú klipet.

Programkereső

Legolvasottabb

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Nyomtatott magazinjaink