Vizuál

SZFE-támogatókról készült fotókból nyílik kiállítás a Patyolat Próbaüzemben

2021.03.10. 07:00
Ajánlom
Különleges kiállítás nyílik március 10-én a Patyolat Próbaüzemben: Palágyi Barbara fotográfus portrésorozatában olyan civileket mutat be, akik valamilyen formában támogatták a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóit.

Az SZFE modellváltása, valamint az egyetem autonómiájáért küzdő diákok harca nemcsak a színházi világot forgatta fel alapjaiban, hanem cselekvésre késztette a civileket is. Ki étellel, anyagi segítséggel, ki néhány bátorító szóval állt ki diákok mellett, támogatva a kezdeményezéseiket.

Palágyi Barbara az SZFE polgársága által szervezett akciókon – felvonulásokon, koncerteken, chartaeljuttatáson – fotóriporterként vett részt, hogy megörökítse az eseményeket. Munkája során azonban rájött, hogy

ez az ügy sokkal fontosabb „egyszerű” dokumentációnál.

Arcot akart adni azoknak, akik civilként teljes mellszélességgel a diákok mellett álltak. A sorozat azt az elszántságot, kitartást, találékonyságot, kreativitást és segítőkészséget szeretné megmutatni a portrékon keresztül, amely lehetővé tette, hogy a hallgatók átlendüljenek a legnagyobb nehézségeken is.

A támogatók között vannak 13 éves kamaszok és 80 éves idősek is, akik közül többen az ’56-os megemlékezés alkalmával szervezett felvonulást tartják életük egyik legmeghatározóbb élményének.

A most kiállított sorozatba összesen 71 környezeti portré került be, ezzel utalva a 71 napos blokádra. A tárlat – melyet Horgas Péter nyit majd meg – egyelőre online lesz látható, de amint a járványhelyzet lehetővé teszi, élőben is megtekinthető lesz.

Nézz bele a kiállítás anyagába!

A kiállítás március 10-től látható, a megnyitó ünnepséget az alábbi oldalon lehet majd élőben követni. A tárlat Facebook-oldala ITT található.

Fejléckép: A kiállítás plakátja

Programkereső

Legolvasottabb

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Vizuál gyász

Elhunyt Beke László, művészettörténész

A Széchenyi-, Kassák- és Munkácsy-díjjal kitüntetett művészettörténész és egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia Művészettörténeti Kutatóintézetének igazgatója, az MTA Művészettörténeti Bizottságának tagja, a Műcsarnok egykori főigazgatója 77 éves korában, január 31-én hunyt el.
Vizuál magazin

Yin-Yangként tekeredő tigrisekkel köszönti a Holdújévet a Magyar Posta

Új kezdet, a jövő iránti szép remények és kirobbanó vitalitás – így jellemezhetjük a most kezdődő Tigris évét, amelyet a Magyar Posta ez alkalommal is ünnepi bélyegkisívvel köszönt.
Vizuál Film

Itt a Halál a Níluson legújabb előzetese

Február 17-én érkezik a mozikba Kenneth Branagh legújabb Agatha Christie-adaptációja, a Halál a Níluson, olyan sztárokkal, mint például Gal Gadot, Annette Bening, vagy Letitia Wright. Hercule Poirot alakját maga a rendező alakítja. A filmhez elkészült a vadonatúj előzetes, mutatjuk.
Vizuál Film

Online folytatódik a BIDF

Szombat este kihirdették a 8. Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál győzteseit, de a fesztivál nem áll le: február 13-ig kikölcsönözhetőek a versenyprogram filmjei, köztük a 12 díjazott alkotás is.
Vizuál gyász

Elhunyt Benedek György festő- és szobrászművész

Életének 88. évében elhunyt Benedek György Munkácsy Mihály-díjas festő- és szobrászművész, érdemes művész, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) rendes tagja.