Vizuál

Rangos nemzetközi elismerésben részesült Hegedűs Ákos (morpho) fotográfus

2021.08.12. 11:40
Ajánlom
A Los Angeles-i székhelyű International Photography Award pályázatot hirdetett profi fotósoknak IPA One Shot - Our Times Pandemic perspectives címmel, melyen morphót – aki a Fidelio színeiben indult – a Family, vagyis család kategóriában díjazták.

A koronavírus-járvány az élet minden területére kihatott, a pályaművek pedig ezekre a folyamatokra reagálnak, megmutatva a hétköznapi küzdelmeket, a társadalmi változásokat és a hosszú ideig tartó karantén hatásait.

A fotókat hat kategóriában várták: Heros of the Pandemic, Isolation, Family, Lockdown Life, Technology és New Normal.

Morpho fotója a maszkhasználatra reflektál, amely a covid-19 szimbólumává vált. 2020 novemberétől Magyarországon is kötelezővé vált a maszkviselés a boltokban és utcán egyaránt, így a különböző színű és formájú textilek lassan a mindennapjaink részévé váltak. A képet a zsűri Honorable Mention oklevéllel jutalmazta.

559bb7205d29b51c950048890c19038a-113954.jpg

Morpho Maszkok című díjnyertes fotója (Fotó/Forrás: Hegedűs Ákos / Morphoto)

Hegedűs Ákos morpho a Fidelio állandó vendégszerzője, aki év közben hétről hétre új fotóját osztja meg az olvasókkal, egy-egy személyes történettel illusztrálva a képet. A sztorik az alábbi oldalon érhetők el.

Fejléckép: morpho nyertes pályaműve (fotó: Hegedűs Ákos / Morphoto)

Programkereső

Legolvasottabb

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Vizuál gyász

Elhunyt Beke László, művészettörténész

A Széchenyi-, Kassák- és Munkácsy-díjjal kitüntetett művészettörténész és egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia Művészettörténeti Kutatóintézetének igazgatója, az MTA Művészettörténeti Bizottságának tagja, a Műcsarnok egykori főigazgatója 77 éves korában, január 31-én hunyt el.
Vizuál magazin

Yin-Yangként tekeredő tigrisekkel köszönti a Holdújévet a Magyar Posta

Új kezdet, a jövő iránti szép remények és kirobbanó vitalitás – így jellemezhetjük a most kezdődő Tigris évét, amelyet a Magyar Posta ez alkalommal is ünnepi bélyegkisívvel köszönt.
Vizuál Film

Itt a Halál a Níluson legújabb előzetese

Február 17-én érkezik a mozikba Kenneth Branagh legújabb Agatha Christie-adaptációja, a Halál a Níluson, olyan sztárokkal, mint például Gal Gadot, Annette Bening, vagy Letitia Wright. Hercule Poirot alakját maga a rendező alakítja. A filmhez elkészült a vadonatúj előzetes, mutatjuk.
Vizuál Film

Online folytatódik a BIDF

Szombat este kihirdették a 8. Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál győzteseit, de a fesztivál nem áll le: február 13-ig kikölcsönözhetőek a versenyprogram filmjei, köztük a 12 díjazott alkotás is.
Vizuál gyász

Elhunyt Benedek György festő- és szobrászművész

Életének 88. évében elhunyt Benedek György Munkácsy Mihály-díjas festő- és szobrászművész, érdemes művész, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) rendes tagja.