Plusz

Már kézbe vehető a februári Fidelio Magazin

2022.01.25. 12:10
Ajánlom
Az országszerte terjesztett, ingyenes kiadványban az aktuális programbontások mellett híreket, ajánlókat, magazinos anyagokat és számos interjút is talál. Keresse az ismert terjesztési pontokon, vagy lapozzon bele online!

Kedves Olvasók!

„Ha a színpadon megjelenik egy pisztoly, annak előbb-utóbb el kell sülnie” – ezt a gondolatot Csehovnak szokás tulajdonítani, a lényege pedig annyi, hogy dramaturgiai fiaskó lenne nem eldörrenteni egy előadásban felbukkanó fegyvert. Nincs talán még egy olyan fontos kellék, mint ami a másik szereplő életének kioltására alkalmas, legyen szó puskáról, tőrről vagy méregről. A színészeknek fontos segítséget nyújthat egy-egy színpadi tárgy a szerepformálásban vagy a jelenetek felépítésében, továbblendítésében. Hogy pontosan milyen módon, arról négy művész, Botos Éva és Csiby Gergely színművészek, Fodor Gabriella operaénekes és Kis Hajni filmrendező vallott nekünk a magazinban.

Ebben a hónapban is számos olvasmányos tartalommal gazdagítjuk az aktuális programbontásokat. A hírek, ajánlók és magazinos anyagok mellett több interjút is találnak a lapban. Beszélgetés olvasható a zenés színház doyenjével, a 90. születésnapját ünneplő Szinetár Miklóssal, Radnóti Zsuzsa dramaturggal, aki nemrégiben gyűjteményes kötettel jelentkezett, Both Miklóssal, a Hagyományok Háza új igazgatójával, Tasnádi István íróval, Vashegyi György karmesterrel, Esterházy Marcell képzőművésszel, az első kötetes Konrád Józseffel, valamint a Legjobb tudomásom szerint című film rendezőpárosával, Lőrincz Nándorral és Nagy Bálinttal.

Ideje hát, hogy elsüljön az a bizonyos fegyver – ám ez esetben csupán egy startpisztoly.

3… 2… 1… induljon a böngészés!

Várhegyi András
főszerkesztő

Megtalálja a lapban a fővárosi és számos vidéki színház műsorát, koncerteket, kiállításokat, filmeket és könyveket ajánlunk figyelmébe. Fáy Miklós zenekritikus többek között Fajó János Vizuális játékok című kiállításával foglalkozik, amely a Deák Erika Galériában nyit 2022. január 28-án.

Vámos Miklós ebben a hónapban is megmondja, mit érdemes olvasni.

Ezúttal Jonathan Franzen új regényét, a Keresztutakat ajánlja. Az alkotó kapcsán megjegyzi: „képes rá, hogy a kontinens méretű ország egészét megjelenítse egy-egy alkotásában.” Gondolataira a 21. Század Kiadó vezetője, Bárdos András reagál.

Az aktuális szám ide kattintva lapozható át:

>>> FIDELIO MAGAZIN 2022. FEBRUÁR <<<

FIDELIO_2202_COVER-103604.jpg

Fidelio Magazin 2022. február (Fotó/Forrás: Fidelio)

A 2022. februári szám megtalálható országszerte, az ismert terjesztési pontokon, valamint a Líra bolthálózatában.

A magazin borítóján az Art-Színtér kreatívja látható, a hátsó oldalon pedig a Kreatív Európa hirdetése.

Programkereső

Legolvasottabb

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Plusz hír

Kulka János tanítja újra beszélni a sztrókon átesett Lang Györgyit

Az énekesnő erről a Klubrádió Ötös című műsorában beszélt Falusi Mariannak, akivel korábban együtt vezették a műsort – számolt be róla a Színház Online.
Plusz ajánló

Már kézbe vehető a februári Fidelio Magazin

Az országszerte terjesztett, ingyenes kiadványban az aktuális programbontások mellett híreket, ajánlókat, magazinos anyagokat és számos interjút is talál. Keresse az ismert terjesztési pontokon, vagy lapozzon bele online!
Plusz hír

Egy koncert erejéig ismét összeáll az Amadinda

Január 22-én egy exkluzív koncert erejéig ismét összeáll az Amadinda Ütőegyüttes, hogy a Műcsarnok Prima díjas kiállítója, Barabás Márton tárlatvezetését gazdagítsák a Magyar Kultúra Napján.
Plusz hír

Online emlékhely nyílt a budapesti gettó felszabadulásának 77. évfordulóján

Az évforduló alkalmából indult el a www.emlekezes77.hu online platform, ahol 77 órán keresztül holokauszt-túlélőkkel és megmentőikkel készült interjúk láthatók, mások mellett Bruck Edith-tel, Keleti Évával, Vitray Tamással, Fahidi Évával és Féner Tamással.
Plusz hír

Újcirkusz-előadás és Bartók arab népdalgyűjtései a Bartók Tavasz programján

Új fellépőket jelentettek be az idei Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek programjából, a fesztiválhoz új helyszínként a Magyar Zene Háza is csatlakozik.