Plusz

Elhalasztják a Grammy-díjak 2022-es átadóját

2022.01.06. 10:30
Ajánlom
A szervezők közleménye szerint az omikron variáns növekvő esetszámai miatt nem tartják biztonságosnak a díjátadó január 31-i időpontját.

A 2022-es Grammy-díj kapcsán a szervezők az alábbi közleményt fogalmazták meg:

„A város és az állam döntéshozóival, egészségügyi és biztonsági szakértőkkel, a művészeti közösséggel és számos partnerünkkel történt óvatos mérlegelés és elemzés következtében a Recording Academy és a CBS úgy döntött, hogy elhalasztja a 2022. évi Grammy-díjátadó ünnepséget.

Számunkra a legfontosabb művészeti közösségünk tagjainak, az élő közönségnek és annak a több száz embernek az egészsége és biztonsága, akik fáradhatatlanul dolgoznak ezen az esten.

Az omikron variánst övező bizonytalanság miatt túl sok kockázatot jelentene január 31-én megrendezni az átadót. Már nagyon várjuk, hogy megünnepelhessük a zene legnagyobb éjszakáját, egy későbbi időpontban, melyet hamarosan közzéteszünk.”

Ahogyan lapunk is beszámolt róla, az idei Grammy-díjnak van magyar esélyese is: A kékszakállú herceg várának felvételét jelölték Vörös Szilvia közreműködésével.

Fejléckép: Grammy-díj (fotó/forrás: Mike Pont / Getty Images Hungary)

Vörös Szilvia Kékszakállú-felvételét Grammy-díjra jelölték

Kapcsolódó

Vörös Szilvia Kékszakállú-felvételét Grammy-díjra jelölték

Az énekesnő két évvel ezelőtt Helsinkiben vette lemezre Bartók operáját, a produkciót most az öt legjobb operafelvétel közé választotta a neves zenei díj bírálóbizottsága.

Programkereső

Legolvasottabb

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Plusz hír

Kulka János tanítja újra beszélni a sztrókon átesett Lang Györgyit

Az énekesnő erről a Klubrádió Ötös című műsorában beszélt Falusi Mariannak, akivel korábban együtt vezették a műsort – számolt be róla a Színház Online.
Plusz ajánló

Már kézbe vehető a februári Fidelio Magazin

Az országszerte terjesztett, ingyenes kiadványban az aktuális programbontások mellett híreket, ajánlókat, magazinos anyagokat és számos interjút is talál. Keresse az ismert terjesztési pontokon, vagy lapozzon bele online!
Plusz hír

Egy koncert erejéig ismét összeáll az Amadinda

Január 22-én egy exkluzív koncert erejéig ismét összeáll az Amadinda Ütőegyüttes, hogy a Műcsarnok Prima díjas kiállítója, Barabás Márton tárlatvezetését gazdagítsák a Magyar Kultúra Napján.
Plusz hír

Online emlékhely nyílt a budapesti gettó felszabadulásának 77. évfordulóján

Az évforduló alkalmából indult el a www.emlekezes77.hu online platform, ahol 77 órán keresztül holokauszt-túlélőkkel és megmentőikkel készült interjúk láthatók, mások mellett Bruck Edith-tel, Keleti Évával, Vitray Tamással, Fahidi Évával és Féner Tamással.
Plusz hír

Újcirkusz-előadás és Bartók arab népdalgyűjtései a Bartók Tavasz programján

Új fellépőket jelentettek be az idei Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek programjából, a fesztiválhoz új helyszínként a Magyar Zene Háza is csatlakozik.